Westlandse tomatensoep

Alle gerechten hebben het formaat van een tussengerecht. Het is aan jou om te bepalen wat je als voor- of hoofdgerecht op tafel zet. Het recept is voor vier personen.

De lichte kleur doet misschien anders vermoeden, maar deze bouillon heeft verrassend veel smaak. Een fijne basissoep die prima zonder extra groenten kan, al is ze stukken leuker mét.

Ingrediënten

12 pruimtomaten,
1 cour de boeuf, grof gesneden
2 groen / bruine safari tomaten, grof gesneden
2 rode cherrytomaten, gehalveerd
2 gele cherrytomaten, gehalveerd (ik gebruik tomaten van RedStar)
1 teen knoflook
1 sjalot
1 stengel bleekselderij
2 takjes dragon, alleen de blaadjes
4 takjes basilicum
wat takjes duizendblad
wat takjes vogelmuur
wat veldkers
wat shiso purper cress
4 el tomatensap
2 el sushi-azijn
2 el witte balsamicoazijn
8 el witte wijn
scheutje olijfolie
zout en peper, naar smaak

Bereiden:

Tomatenbouillon

Mix in de keukenmachine pruimtomaten, knoflook, sjalot, basilicum, dragon en bleekselderij. Voeg witte wijn, tomatensap, sushi-azijn en witte balsamicoazijn toe. Zet 24 uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Passeer door een schone theedoek, zodat alleen het vocht er doorheen loopt. Breng op smaak met zout en peper.

Tomaten

Besprenkel alle tomaten met wat olijfolie, een paar eetlepels tomatenbouillon en wat zout en peper.

Presentatie

Leg de tomaten speels in een strook langs de rand van het bord. Garneer met de verschillende kruiden. Schenk de tomatenbouillon er aan tafel bij.

Wijntip

Een strak droge Manzanilla van Argüeso is fijn.

Over de Redstar tomaat

RedStarDe smaaktomaten van RedStar hebben allemaal hun eigen karakter. Ze zijn zonder uitzondering van de hoogste kwaliteit, met variaties in brix-gehalte (de zoetwaarde van de tomaat), formaat en toepassingen.

‹ Terug naar de homepage